maanantai 11. heinäkuuta 2016

Zinnia Elegans



Zinnia Elegans

Ihastuttava Zinnia. 
Minusta tulee ihan kuningasmielinen 
Oi katso hänen kultaista kruunuaan. 

Se väriseos jonka kylvin toteutti todellakin sitä mitä halusin. Lord Nelsonin siemenpussissa oli kuva kerrannaiskukkaisesta Zinniasta, kylvöksestä nousi kuitenkin väriseos yksinkertaista Zinniaa ja juuri sitä kukkaista minä etsin. Sitä nousee eri väreissä tuossa taimikossani, tulen ottamaan jokaisesta hieman siemeniä. Saan niistä upean ryhmän etupenkkiin sivustalle hieman Daaliaa - Avot.

Kiurunkukka (Gilia capitata) on alkanut myös kukkimaan. Sen koko ja kukintaloisto on ollut pienoinen pettymys. Korkeuden 20 cm on kohonnut ainakin 35 cm:iin se peittää taakseen kukkia joita sen ei pitäisi. Kukinta on puskan kustannuksella myös vaisu. Saattaahan olla että typpilannoitus on ollut liiallista mutta onhan niitä aina ohikulkijoitakin. Ohikulkijaksi jää myös kokeiluni Punapellavasta (Linum grandiflorum) se ei nyt vaan oikein viihtynyt.

Pilari kataja (Juniperus communis f. suecica)
Tänäkesänä toteutin myös erään haaveeni. Nyt se on minulla! Pilarikataja (Juniperus communis f. suecica).
Ostin sen -30% alennettuun hintaan. Se nökötti yksin Taimiliikkeen hyllyreunalla ja minä sieppasin sen räyhäkkäästi kuin ahven saaliinsa - Jihuu it´s mine!
Tämä hidaskasvuinen puu on aina jotenkin tuntunut kuuluvan sielunmaisemaani. Sen katseleminen tuntuu omassa pihassani tosi hyvältä.

Oi eloa oi oloa kesäisen auringon hellimänä rakkaiden kasviystävieni ympäröimänä - mahtaako enkeleillä taivaassa olla yhtä ihanaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti