perjantai 1. heinäkuuta 2016

Kesäkeijun aikaa

Heinäkuun ensimmäinen päivä
Hoya, Iso posliinikukka

Hyvää kesän aloitusta myös sisäkasviosastoltani. Tämäinen muutaman vuoden köynnöstä tehnyt  ystäväni iso posliinikukka oli avannut iloisen yllätyksen ikkunani kaunistukseksi.

Hunajakukka Phacelia on aloittanut kukintansa. Se on juttu jota olen odottanut. Etsin muutaman vuoden liikkeistä tämän siemeniä ja sitten löysin nettifirman josta saatoin niitä tilata. Pointtini oli lähinnä siinä, että tarjoaisin baarin möttiäisille jotka vierailevat kotipihallani, lähinnä odottaisin perhosia lisää, eteenkin Aurooraa, olen jonkin kerran sen nähnyt viimekesänä.

"Phacelia tanacerifolia" Hunajakukka







Yksi Zinniakin on jo kerennyt kukkaan sekä aivan ihana reunusneilikka mahtavine aromeineen.
Reunusneilikka












Suuresti ihastelen tänä vuonna punaista Ritarinkannusta "Astolat" joka suureksi ihmeeksi jaksoi pitää kukintansa pystyssä ja näytti koko upean kukkatöyhtönsä joka ylettyi miltei talon räystäälle asti. Tämän kasvin kohdalla täytyy ymmärtää että sijoittaa sen paikkaan jossa kukaan ei vahingossa syö sitä on jonkinverran myrkyllinen.

Astolat
Veronicat, Rantatädykkeet ovat aloittaneet kukintansa reunustaen vihannespenkin korokereunustan täysin piiloon. Ja tietenkin kirkkaanpunainen palava rakkaus se on jokakesä ihanana näky - you scarlet forever.



Veronica, Rantatädyke
Hieman juttua tomaateista. Kaikki "Balkon star", "Voyage", "Chocolate cherry", ovat lähteneet hyvin kasvuun. Ne ovat hyvinkin erilaisia. Ihanin vähähoitoisuutensa vuoksi on Balkon Star, se ei näytä olevan mitenkään reheväkasvuinen, kuitenkin raakileita on jonkinverran tulossa. Balkon tuntuisi olevan sellainen matalakasvuinen, puutarhureille jotka eivät jaksa kaikenaikaa olla sivuversoa nyhtämässä. Sensijaan Voyage ja CC ovat erittäin reheväkasvisia. Vähintään kerran viikossa ne on parturoitava ylimääräisistä varas-taimistaan. Heh, Voyage on jopa niin kasvuvoimainen, että maahan heittämäni varas lähti muutamanpäivän sisällä juurtumaan kasvualustaan, sillä oli oli oikeesti juuret niillä oksanpätkillä jotka oli laittanut juuristoon uuttamultaa tuottamaan. Voyage näyttäisi tuottavan hedelmän joka näyttää hieman pihvitomaatilta, nähtäväksi jää. Chocolate cherry on myös rajusti pensastava ja korkeakasvuinen lajike. Toivottavasti se jaksaa myös saada tomppansa valmiiksi. Jäämme odottamaan makuelämyksiä :-)

Persilja ja Tilli ovat antaneet ensimmäisen satonsa, salaattia syöden ei läski jaksa ja toin tulokkaan matkaltani rannikolta Thai-basilika. Saa nähdä miten tämä thai näin Pirkanmaalaisittain onnistuu.
Alla harjaneilikka.

Harjaneilikka
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti